In Memoriam Kees Boemaars

Kees Boemaars

Dinsdagavond 7 april: we zitten als bestuur bij elkaar en we krijgen te horen dat het niet goed gaat met Kees Boemaars. Al een aantal jaren gaat het met Kees zijn gezondheid langzaam achteruit, maar nu lijkt het einde nabij. Op donderdag 9 april ontvangen we het bericht van het overlijden van Kees. We zijn er allemaal even stil van en onze gedachten gaan terug naar hem.

Volgens de opgetekende verhalen is het in de zomer van 1950 als een aantal jongens uit Molenschot ook belangstelling krijgen om te gaan voetballen. De voetbalvereniging Molenschot is dan net 2 jaar geleden opgericht als Thomas Boemaars leider wordt van het eerste jeugdteam van v.v. Molenschot. Twee seizoenen heeft dit elftal aan de competitie deel kunnen nemen, maar toen bereikten een aantal jongens de leeftijd van 15 jaar en dat betekende toen, dat ze door moesten schuiven naar de senioren. Daarna viel het weer een aantal jaren stil met de jeugdteams bij v.v. Molenschot. Eén van deze jonge voetballers van het eerste uur was Kees Boemaars (Azn.), oftewel de zoon van Adrianus Boemaars. Vanuit het jeugdteam gaat Kees door naar de senioren en we herkennen hem op de foto van het kampioenselftal uit het seizoen 1964-1965. Na het kampioenschap werd via de memorabele promotiewedstrijden tegen UVV en vooral tegen BSC de eerste promotie voor v.v. Molenschot naar de 2e klasse een feit. Omdat er nog een Kees Boemaars in het veld liep kreeg Kees al snel de bijnaam “Klein Kiske”. Na de nodige jaren in het eerst van Molenschot gevoetbald te hebben sluit Kees zijn actieve voetbalcarrière af bij de Molenschotse veteranen.

Naast actief voetballer was Kees als vrijwilliger ook erg actief bij onze vereniging. Zijn staat van dienst is indrukwekkend. Op zijn 29-ste werd hij bestuurslid van v.v. Molenschot en dit heeft hij maar liefst 30 jaar lang, tot aan 1998, gedaan!! Daarnaast was hij van 1973 tot 2009, oftewel 36 jaar lang (!!), bestuurslid, penningmeester en voorzitter van het veteranenbestuur. Naast de bestuurlijke taken stond Kees ook graag op het veld en langs de lijn. 23 jaar lang, tussen 1975 en 1998, is hij leider geweest van Molenschot 1 en van 1995 tot 2015 vulde hij samen met die andere Kees, de leiderstaken in bij de veteranen. Als Kees ergens voor ging, dan deed hij dat met een enorme gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Tot zolang het fysiek mogelijk was, heeft hij als lid van de klusploeg met hand- en spandiensten zijn bijdrage geleverd. Naast deze functies heeft Kees nog veel meer gedaan bij v.v. Molenschot, maar dat is gewoon te veel om op te noemen.

Gelukkig en geheel terecht, hebben we Kees bij leven een aantal keren onze waardering kunnen laten blijken voor zijn geweldige inzet voor onze vereniging. Op 25 september 1998 heeft hij bij zijn afscheid als bestuurslid, tijdens de algemene ledenvergadering vanuit de KNVB de hoogst mogelijke onderscheiding, namelijk de gouden bondsspeld, opgespeld gekregen. Namens het bestuur werd daar de goudomrande Molenschotspeld bij opgestoken. Daarnaast is Kees benoemd tot erelid van v.v. Molenschot. Een hogere waardering is er, zowel vanuit de KNVB als vanuit onze vereniging, niet uit te spreken. Toen hij na ruim 40 jaar stopte als leider van de veteranen hebben we hem in 2015, ten overstaan van alle vrijwilligers, een unieke keramieken bal uitgereikt als waardering voor de 40 jaar dat Kees als leider de verschillende elftallen heeft begeleid.

Met het overlijden van Kees verliezen we een uniek lid. Een man met een enorme staat van dienst voor onze vereniging. Velen voetballers zullen nog terug denken aan die fijne, warme leider. Niet overdreven op de voorgrond, maar hij was er altijd, je kon altijd bij hem terecht. Vele bestuursleden zullen terugdenken aan die tijd waarin ze gezamenlijk het voortouw namen, maar vooral zullen we “Klein Kiske” blijven herinneren als die fijne, aardige, kleine man met altijd, een beetje ingetogen, die glimlach op zijn gezicht.

Kees, bedankt voor alles wat je in de afgelopen 70 jaar voor v.v. Molenschot gedaan hebt, je leeft voort in onze gedachten en jouw naam zal terecht altijd nauw verbonden blijven aan onze vereniging!

Voetbalvereniging Molenschot