VV Molenschot

Archief

Foto-archief
Wij willen zoveel mogelijk foto's verzamelen om een mooi archief samen te kunnen stellen.
Heb je foto's van activiteiten, wedstrijdmomenten, teams enz. enz.? Mail deze naar info@vvmolenschot.nl, liefst voorzien van jaartal, maand en een korte beschrijving.

Verslag feestweekend 65 jaar v.v. Molenschot

Op donderdagavond 30 mei werd om zeven uur, onder de vakkundige leiding van Carlo van Engelen en Antoon van Gestel, de feesttent met vereende krachten opgezet. De basis voor het feestweekend stond.

De volgende dag werd de bar ingericht, slingers en ballonnen opgehangen, de verlichting aangesloten en de muziek getest. Om 19.00 uur was dan alles in gereedheid gebracht voor DE opening van het feestweekend, de wedstrijd der wedstrijden, oftewel Molenschot 2 tegen de veteranen. De veteranen waren met 16 spelers op volle oorlogssterkte aanwezig. Het was voor de coach Cees Boemaars dan ook een hele puzzel om een goede basisopstelling uit de hoge hoed te toveren.

Bij Molenschot 2 hadden ze de hulp in geroepen van een aantal oud tweede spelers en ook de spelers die volgend seizoen een plaatsje hopen te bemachtigen in het tweede waren als proefstage aan de selectie van het tweede toegevoegd. Grote afwezige was Corné B. Na zijn eerdere flirts met het tweede kon hij waarschijnlijk geen keuze maken tussen de veteranen en het tweede.

Nadat de teams voorgesteld waren aan het publiek kon de wedstrijd beginnen. Nog even snel een paar foto´s voor in het archief en de wedstrijd, onder leiding van onze eigen clubscheidsrechter Stijn Drinkenburg, kon beginnen. Al snel werd duidelijk dat de veteranen hun huid vanavond duur wilde verkopen.  Het werd zeker geen gezapig zomeravond-potje. Of het aan de winstpremie, zijnde 50 consumptiebonnen lag, waarschijnlijk overheerste de al jaren in het Varia gevoerde prestigestrijd tussen de beide teams. Na een dik kwartier spelen kwam het tweede door een mooi doelpunt van Mark Boemaars op voorsprong. Consolideren en straks op conditie de doodstek uitdelen zullen de mannen van het tweede gedacht hebben. Een fikse streep door de rekening toen de veteranen nog voor rust terugkwamen tot 1-1. Na de theepauze kon aangevangen worden voor de tweede helft. Nog even snel een groepsfoto, deze keer met een camera met geheugenkaartje, en we waren vertrokken voor de tweede helft. Er waren kansen over en weer en het ondertussen in grote getallen toegestroomde publiek, genoot van de wedstrijd. De wedstrijd begaf zich naar de slotfase en de stand was nog steeds 1-1. Al heel voorzichtig werd er nagedacht over een strafschoppenserie, want er moest uiteindelijk wel een winnaar komen in deze titanenstrijd. Daar waar Molenschot 2 wellicht wat gegokt had op het gebrek aan conditie bij de oudere veteranen kwamen ze bedrogen uit. Achterin bleek Rob van Oosterwijck een lastig te passeren sluitpost, de verdedigers stonden hun mannetje tegen het jonge elan, de middenvelders bleven meters maken en de snelle aanvallers van de veteranen bleven kansen creëren. Het was dan ook niet eens zo verwonderlijk dat, tot grote enthousiasme van de toeschouwers, Marcel van Oosterwijk de veteranen op voorsprong schoot, 2-1!! Molenschot 2 moest aan de bak. Tot de laatste minuut bleef het spannend. Joep Oomen had waarschijnlijk nog de beste kans op 2-2, maar hij wist waarschijnlijk zelf niet hoe vrij hij stond. Toen scheidsrechter Stijn afblies was DE overwinning een feit voor de veteranen. Voor degene die het nog niet vernomen hebben: De Veteranen – Molenschot 2, eindstand 2-1. In de feesttent werd na afloop deze overwinning nog uitgebreid gevierd door de veteranen.

De volgende dag was het voor vele op tijd er uit. Om half negen vertrok een volle bus met 80 personen richting België voor een actief dagje Bobbejaanland. Een actief dagje werd het zeker. In de wildwaterbaan, de speedybob, de sledge hammer en onder andere lekker met water spuiten in de Banana battle. Alle jeugdleden genoten met volle teugen. Dat de Typhoon. helaas buiten werking was mocht de pret niet echt drukken. Tegen vijf uur verzamelde iedereen zich weer bij de uitgang om in de dubbeldekker van Diepstraten te stappen. De terugreis naar Molenschot voorliep voorspoedig. Tegen half zeven kwamen de bus weer aan bij de feesttent. Op hetzelfde moment kwam Carlo met zijn gele bus gevuld met soep, frikadellen en kroketten aanrijden. In de feesttent werden door de leiders het eten verdeeld onder de hongerigen. Met een volle maag en een mooie dag rijker keerden de jeugdleden weer huiswaarts.

De tafels en stoelen werden vervolgens wat aan de kant gezet om ruimte te maken voor de grote feestavond. De mannen van Gotcha hadden heel de middag flink geschouwd om een geweldige licht- en geluidshow te kunnen verzorgen. De eerste leden kwamen wat weifelend binnen, maar éénmaal binnen waren er al snel de nodige bekenden. De laatste nieuwtjes werden uitgewisseld of er werd nog even nagenoten van de wedstrijd van vrijdagavond. Want voor degenen die het nog niet meegekregen hebben: De Veteranen – Molenschot 2, eindstand 2-1!!

Rond 10 uur pakte Theun Oostvogels de microfoon, want namens de supportersclub wilde hij de voetbalvereniging Molenschot nog een kado aanbieden. Na een korte, overweldigende speech mocht de voorzitter Richard Nuiten het kado uitpakken: twee schitterende nieuwe vlaggen.

Tegen de klok van half twaalf werden de aanwezigen getrakteerd op een broodje kroket of broodje frikandel. Na het verorberen van deze snacks konden de heupen in beweging gebracht worden. DJ Jorn van Gotcha draaide voor ieder wat wils. Bonkende bassen, gezellige foxtrotjes, disco en soul werden vergezeld van een wervelende lichtshow. Hoe later het werd hoe schimmiger en gezelliger het jubileumfeestje werd. Alhoewel de aanwezigen er geen genoeg van konden krijgen werd het tegen twee uur toch echt tijd om een einde te maken aan deze feestavond. Nog een laatste nummertje en dan was het echt tijd om naar huis te gaan.

De volgende morgen, zondag 2 juni, was het voor de meeste waarschijnlijk wat lastig opstaan. Maar éénmaal er uit scheen de zon volop op deze laatste dag van het feestweekend. Deze laatste dag stond in het tekenen van het miniveld toernooi. Tegen half twaalf kwamen de eerste teams het sportpark al op. Goed op tijd, want om 13.00 uur stond de aftrap gepland van het miniveld toernooi. Onder leiding van onze clubscheidsrechters Arno van Oosterwijk en Frans Dröge, aangevuld door Richard en Henk Nuiten, Gert-Jan Nelemans en Edwin Kerremans, werden de verschillende poulewedstrijden afge-werkt. Tegen drie uur waren de vier ploegen bekend die via de halve finale mochten proberen een plek te bemachtigen voor de finale. Ondertussen werd door de jeugd, weer volledig uitgerust van de vermoeiende dag naar Bobbejaanland, een eigen miniveld toernooi gespeeld onder leiding van Antoon van Gestel en Frank Multem.

De uiteindelijke prijswinnaars kregen een lekkere `bos bloemen ` mee naar huis. De ene halve finale bij de volwassenen eindigde treurig genoeg in een vechtpartij, waarna beide teams gediskwalificeerd werden. Dit betekende dat de andere halve finale opgewaard werd tot de finale. Oomen Hoveniers nam het hierin op tegen Boeimeer. Ook deze wedstrijd was een pittige wedstrijd. Na de reguliere 12 minuten was de stand nog steeds 0-0, dus moest er verlengd worden. In de verlenging sloeg Boeimeer toe 1-0. Deze stand wist Boeimeer de hele verlenging vol te houden, zodat zij uiteindelijk de winnaars werden van het Molenschots miniveld toernooi 2013.

Als spectaculaire afsluiting van het feestweekend kwam Piet van Ginneken ten tonele. Deze boogschutter uit Bavel had de eer om met zijn pijlen de prijswinnaars van de jubileumloterij te bepalen. Aan de overzijde van het veld was door Michiel Scherders een tweetal flinke strooiballen op elkaar gestapeld. Het was aan Piet om vanaf een dikke 50 meter pijlen in het kader te schieten. De plaats in het vlak bepaalde vervolgens het winnende lotje. In het begin schoten de pijlen nog over de strooiballen de akker van Jan Romme op, maar nadat het vizier op scherp gezet was wist Piet de pijlen in het vlak te schieten. Bij de laatste pijl, goed voor de hoofdprijs van € 150,-, moest hij zijn stalen zenuwen even aanboren, want om voor ca. 250 a 300 aandachtige toeschouwers de prijswinnaar te bepalen is geen makkelijke opgave. Bij de tweede poging bleef de blauwe pijl recht in het doel zitten. De verschillende prijzen van de jubileumloterij werden uiteindelijk gewonnen door:             
                             

1e prijs € 150,-    lotnummer 99  Tijn Tielemans
2e prijs, 5 wasbeurten bij Vermeulen                     lotnummer 236     Patrick Veldman
3e prijs, tegoedbon van De Drie Linden  lotnummer 1417  Oma Veeken
4e prijs, tegoedbon van ´t Engeltje lotnummer 376 Bart van den Boer
5e prijs, tegoedbon Linberg lotnummer 3   Rien Kerremans
6e prijs, € 10,-      lotnummer 1091 Toine Kocx
7e prijs, € 10,-    lotnummer 790 Rene de Jong


Na weken van minder weer, waren de weergoden v.v. Molenschot goed gestemd. De zon bleef lekker schijnen op deze laatste dag van het feestweekend, dus de toeschouwers verkozen het terras aan het hoofdveld boven de feesttent. DJ Yoeri Schalk maakt er als afsluiting nog een mooi feestje van. Tegen de klok van half negen was het mooi geweest en werden de laatste pilsjes van dit feestweekend getapt.

Als feestcomité kunnen we terugkijken op een gezellig, geslaagd feestweekend ter ere van onze 65-jarige verjaardag. Om dit feestweekend voor v.v. Molenschot mogelijk te maken zijn er zeer veel vrijwilligers in touw geweest. Naast het feestcomité willen we Cor, An, Riet, Lotte, Britt, Kees en Rien bedanken voor het inschenken van de vele drankjes, het smeren van de eveneens vele broodjes en het bakken van de hapjes. Carlo van Engelen en Tom de Bie voor het verzorgen van de voorzieningen. Gotcha voor de muzikale ondersteuning. Bakkerij van den Bruggen voor de lekkere broodjes. De Molenschotse EHBO vereniging die gelukkig niet echt in actie hoefde te komen. Michiel Scherders om, tussen het hooien door, te zorgen voor de gigantische strooiballen. De supportersclub van v.v. Molenschot voor hun gulle bijdrage aan het dagje Bobbejaanland en het mooie kado. Onze eigen clubscheidsrechters. Alle helpende handen bij het opzetten en afbreken van de feesttent. De redactie van Molenschot Varia die ons een mooie jubileum-editie aangeboden hebben. Koos Bink voor de redactie van de jubileumeditie. Piet van Ginneken de boogschieter. De jeugdcommissie en het hoofdbestuur voor hun ondersteuning, en alle anderen die dit feestweekend tot een succes gemaakt hebben. En speciaal voor de veteranen: De Veteranen – Molenschot 2, eindstand 2-1.

Feestcomité 65-jaar v.v. Molenschot