VV Molenschot

Nieuws

Mis niets!

 
 
 

Bekijk hieronder onze laatste nieuwsberichten.

26 april 2022

Koninklijke onderscheiding voor Riet en Christ Kerremans!!

Wat een bijzondere dag vandaag!! Riet en Christ Kerremans hebben beide voor hun jarenlange inzet als vrijwilligers voor onder andere de voetbalvereniging Molenschot, MFA de Molenwiek en voor de Seniorenvereniging Molenschot een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Een paar weken geleden kwam dan het verlossende telefoontje dat de voordracht van Riet en Christ Kerremans voor een Koninklijke onderscheiding gehonoreerd was. Een geweldig bericht! Na overleg met de familie vonden ze het het mooiste om de uitreiking in onze eigen kantine te doen. Het gebouw dat Christ eigenhandig zelf mee heeft opgebouwd en de plek waar ze beide zoveel uren vooral achter de bar maar ook voor de bar doorgebracht hebben. Met een smoes dat hun kleindochter in ondertrouw zou gaan stonden ze mooi aangekleed te wachten op de auto die ze naar Breda zou brengen. Maar de route ging niet naar Breda maar naar de kantine van v.v. Molenschot. Daar stonden familie en vrienden samen met de burgemeester, de heer Derk Alssema, ze op te wachten. De verrassing was enorm want dit hadden ze geen moment verwacht.

Van de schrik bekomen en nadat iedereen weer een plaatsje in de kantine opgezocht had, werd Riet Kerremans toegesproken door de burgemeester. Voor het vele vrijwilligerswerk dat Riet de afgelopen 40 jaar voor onze voetbalvereniging, MFA de Molenwiek en de Senioren Vereniging Molenschot had gedaan en nog steeds doet, kreeg Riet de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld:

Nadat Riet gefeliciteerd was door de burgemeester, dacht Christ dat het officiel gedeelte voorbij was, maar niets was minder waar. Want de burgemeester vroeg om van plaats te ruilen zodat hij Christ toe kon spreken. Dat was voor Chirst de tweede grote verrassing van de dag en dat was duidelijk hoorbaar en zichtbaar. Maar met een inzet van meer dan 40 jaar voor onze vereniging, in allerlei functies van bestuurslid, kantinevrijwilliger, consul en lid van de klusploeg, was het de Koning voldonde duidelijk geworden dat deze enorme inzet ook zeer zeker een zelfde Koninklijke onderscheiding verdiende. Na mooie woorden voor Christ werd door de burgemeester vervolgens de versierselen behorende bij de Koninklijke onderscheiding opgespeld.

Voordat iedereen de beide gedecoreerden kon feliciteren, werd er eerst nog een mooie foto gemaakt van hen samen. Wat een bijzondere dag om twee geweldige personen, man en vrouw, gelijktijdig in onze kantine een Koninklijke onderscheiding te zien krijgen. Riet en Christ namens v.v. Molenschot van harte gefeliciteerd met deze bijzondere Koninklijke erkening en waardering en het is dik en dik verdiend!!

Meer nieuwsberichten