VV Molenschot

Nieuws

Mis niets!

 
 
 

Bekijk hieronder onze laatste nieuwsberichten.

01 juni 2024

In Memoriam Christ Kerremans

Maandagmiddag 29 april, we ontvangen het bericht dat we niet wilde krijgen. De operatie die Christ Kerremans die ochtend zou ondergaan was aan het einde niet goed verlopen en Christ werd die maandag niet meer wakker uit zijn narcose.

Hij en wij wisten dat het een operatie was met risico’s, maar die risico’s verdwenen naar de achtergrond doordat Christ vol overgave en met zelfvertrouwen de operatie in ging. Het liep anders dan we gehoopt en gewild hadden. Christ is 83 jaar geworden. Met het overlijden van Christ verliezen we een geweldige vrijwilliger voor onze club. Een man die altijd voor de vereniging klaar stond en vele uren per week op sportpark ‘t Hoogeind te vinden was.

Het is in 1977 als Christ zich aanmeldt als lid van v.v. Molenschot. Daarvoor voetbalde Christ vaak mee met de verschillende familietoernooi. Hij is 36 jaar als hij lid wordt en hij gaat bij de veteranen voetballen. Maar niet alleen voetballen doet hij bij v.v. Molenschot. Hij steekt ook meteen de handen uit de mouwen. Nadat hij van april 1978 tot en met het voorjaar van 1979 onze huidige kantine en kleedkamers mee opgebouwd heeft aan de Sint Annastraat, treedt Christ ook toe tot het bestuur van v.v. Molenschot. Maar liefst 15 jaar lang is hij bestuurslid geweest, waarin hij met name alles rondom de accommodatie mee regelde. Zo heeft Christ 11 jaar lang wekelijks de lijnen gezet op de velden en heel wat leden zullen Christ vanuit die tijd nog kennen als de man achter de bar. Samen met zijn vrouw Riet, zijn broer Kees Kerremans en zijn schoonzus Toos Kerremans hebben ze met z’n vieren 14 jaar lang de kantine gerund. Ook toen in 2005 de kantine flink verbouwd ging worden, was Christ Kerremans één van de personen die altijd in de weer was om de kantine zo snel mogelijk klaar te krijgen voordat het nieuwe seizoen zou beginnen. Flink sjouwen en verbouwen dat kon je wel aan Christ over laten.

Toen in 2006 Sjaak Erkeland overleed, pakte Christ samen met een aantal anderen de handschoen nog wat meer op. Christ nam de taak van Sjaak als consul over. ’s Morgens vroeg in de ijskou of stromende regen beoordelen of er gevoetbald kon worden. Om er voor te zorgen dat de accommodatie er netjes onderhouden bij bleef liggen, werd Christ ook de aanvoerder van de klusploeg. De chef van de klusploeg zo wilde hij eigenlijk niet genoemd worden, maar hij was er op de donderdagen altijd als eerste om de deuren open te draaien en sloot na het opruimen iedere keer als laatste af. Hij zorgde er ieder jaar voor dat de lijnen gezet werden aan het begin van het seizoen, de goals geplaatst werden en de netten er strak in hingen. Hij zette de containers buiten zodat ze opgehaald of geleegd konden worden, veegde de stoep aan. Te veel om op te noemen.

Ook heeft Christ meer dan 20 jaar lang het Molenschot Varia rondgebracht in en rondom Molenschot. Een paar maanden geleden heeft hij samen met Riet aangegeven hier na 20 jaar wel mee te willen gaan stoppen. Begin april hebben we Christ en Riet nog persoonlijk bedankt voor de vele, vele kilometers die ze samen de afgelopen 20 jaar hebben afgelegd om het Molenschot Varia maandelijks in menig Molenschotse brievenbus te krijgen. Voor al deze vrijwilligersfuncties die Christ heeft ingevuld, tezamen met het rondbrengen van maaltijden en zijn inzet bij de SVM, heeft Christ op 26 april 2022 in onze eigen kantine een koninklijke onderscheiding gekregen. Een moment om trots op terug te kijken, want deze enorme waardering is hem meer dan terecht toegekomen.

Met ruim 45 jaar diverse vrijwilligersfuncties vervuld te hebben, is het een understatement dat we Christ enorm zullen gaan missen. Hij leek altijd zo onverslaanbaar met zoveel doorzettingsvermogen, niet klein te krijgen, maar op maandag 29 april werden we ruw bij de tijd gezet dat niemand onverslaanbaar is. Christ een man van goud, niets was te veel voor hem en altijd stond hij belangeloos voor iedereen klaar. Een grote, sterke vent, redelijk rustig maar als het om voetballen ging dan hoorde je het fanatisme in zijn stem. Enorm betrokken bij v.v. Molenschot.

Christ, we hadden je graag in goede gezondheid nog vele jaren langs de kant zien staan, met op donderdagochtend de hakker in de hand en als fanatieke clubman in het weekend genieten van je kleinkinderen, maar we hebben je los moeten laten. We zijn enorm dankbaar voor alles wat je voor v.v. Molenschot in de afgelopen decenia gedaan hebt, maar we gaan je enorm missen!!

Namens het bestuur v.v. Molenschot

Meer nieuwsberichten