VV Molenschot

Nieuws

Mis niets!

 
 
 

Bekijk hieronder onze laatste nieuwsberichten.

27 maart 2024

In Memoriam Johan van Ham

Het is vrijdag 16 februari als Johan aangeeft dat zijn lichaam op is. Net zoals zijn zoon Ronnie geeft Johan niet zomaar op, nee Johan is een strijder, maar in dezelfde kamer waar Ronnie 7,5 jaar geleden zijn laatste adem uitblies, slaapt Johan in de vroege ochtend van zondag 18 februari voorgoed in. Met het overlijden van Johan van Ham verliezen we een bijzonder lid, die ontzettend veel voor onze vereniging betekend heeft.

Het is 1966 als Johan van Ham vanuit Dongen in Molenschot komt wonen. Hij meld zich aan bij v.v. Molenschot en komt meteen in het eerste elftal te spelen. Een jaar eerder is Molenschot 1 gepromoveerd van de 3e klasse naar de 2e klasse. Met Johan van Ham in het eerste elftal weet het eerste elftal zich knap 5 jaar lang te handhaven in de 2e klasse.

Na zijn actieve voetbaljaren bij de senioren gaat Johan van Ham nog een tijd bij de veteranen voetballen als veldspeler en keeper. Van ’89 tot ’94 neemt hij plaats in het bestuur van de veteranen. Maar Johan heeft niet alleen in het bestuur gezeten. Tijdens zijn actieve jaren als voetballer zette hij zich al extra in voor onze vereniging. Zo heeft Johan tussen 1975 en 1983 heel wat wedstrijden van onze senioren gefloten als scheidsrechter. Eind jaren ’70 was hij leider van het tweede elftal en zorgde hij ook voor het verdelen van de spelers over de elftallen. Begin jaren ’80 toen dhr. Snoeren de hoofdtrainer was, verzorgde Johan op de dinsdagavond de training voor de senioren. Daarnaast was hij ook trainer van de jeugd.

Maar niet alleen als voetballer, scheidsrechter, leider, assistent-trainer en bestuurslid heeft Johan zich ingezet voor de vereniging. Bovenal zullen we Johan blijven herinneren als de persoon die onze huidige kantine en kleedkamers van begin af aan mee opgebouwd heeft.

In april 1978 werd onder leiding van Cees Oomen en uitvoerder Johan van Ham namelijk begonnen met de bouw van de kantine en kleedkamers aan de Sint Annastraat. Johan was dag in dat uit in de weer om de accommodatie zo snel mogelijk te realiseren, zeker toen de oude accommodatie aan de Molenschotse Baan vernield werd door vandalisme wilden we zo snel mogelijk de nieuwe accommodatie aan de Broekstraat betrekken. Johan was de spin in het web voor de realisatie van deze nieuwe accommodatie. Hij zorgde via zijn baas voor al het benodigde bouwmateriaal, gaf aan wat er moest gebeuren en werkte keihard mee. In een maand of 10 werden de gloednieuwe kantine en kleedkamers gerealiseerd. Een enorme vooruitgang voor onze vereniging en een geweldige prestatie van alle vrijwilligers onder leiding van Johan.

Toen in 2004 de plannen ontvouwd werden om de kantine en bestuurskamer uit te breiden, met daarbij wederom een zeer strakke planning om dit in het voorjaar en de zomerstop te klaren, werd als eerste een goede uitvoerder gezocht. Ja Johan van Ham nam deze taak weer op zich. Ondersteund door weer een goede ploeg hard werkende leden, werd onder de bezielende leiding van Johan de kantine niet alleen uitgebreid, maar van binnen ook helemaal gerenoveerd. De bar werd verplaatst, de keuken en toiletruimten volledig aangepakt. De nieuwe bar was volgens Johan veel te groot ontworpen door de architect, dus werd in het werk de juiste maat voor de bar bepaald. Ja zo loste Johan zoveel zaken in de bouw zelf op. Het eindresultaat van de verbouwing van de kantine kunnen we nog iedere week bewonderen en daar zijn we Johan eeuwig dankbaar voor!

Johan heeft in al die jaren dus heel veel meer dan zijn steentje bijgedragen. Hij is lid geworden van v.v. Molenschot toen hij in Molenschot kwam wonen in 1966 en is tot aan zijn dood lid gebleven van v.v. Molenschot. Maar liefst 58 jaar lang is hij dus lid geweest van onze vereniging. In 2017 hebben we Johan bij een druk bezochte nieuwjaarsreceptie kunnen eren met zijn gouden jubileum bij onze vereniging.

Met het overlijden van Johan verliezen we een lid, die zijn sporen meer dan verdiend heeft bij onze vereniging en de huidige accommodatie van v.v. Molenschot, die Johan met zijn eigen handen opgebouwd heeft, zal het tastbare bewijs blijven van zijn grootse inzet voor onze vereniging.

Johan, voor al jouw inzet voor onze vereniging BEDANKT!! Ja met twee dikke uitroeptekens.

 

Voetbalvereniging Molenschot

Meer nieuwsberichten