vrijwilligers bedankt op gezellige vrijwilligersavond

Als definitieve afsluiting van het voetbalseizoen 2018-2019 werden op zaterdag 6 juli alle vrijwilligers van v.v. Molenschot uitgenodigd voor de traditionele vrijwilligersavond. Want wekelijks zijn er zeer veel mensen in de weer om er voor te zorgen dat alles goed geregeld is rondom de voetbalwedstrijden van v.v. Molenschot. Dat deze mensen 1x per jaar goed getrakteerd worden voor hun inspanningen het afgelopen seizoen is zeer zeker verdiend. Te denken valt hierbij bijvoorbeeld aan de klusploeg die het sportpark wekelijks perfect bijhoudt, het kantinepersoneel die er voor zorgen dat alles in de kantine goed verzorgd is, de leiders, trainers zowel bij de jeugd als de senioren, de vrouwen die de shirts netjes wassen, de verschillende commissies zoals de technische commissie, de activiteitencommissie voor de senioren en jeugd, de sponsorcommissie, het veteranenbestuur, het bestuur van de supportersclub, de redactie en de bezorgers van het Molenschot varia, de kampstaf van het jeugdkamp, enzovoort, enzovoort. Als v.v. Molenschot zijn we trots zijn op een groep van ca. 80 vrijwilligers die, ieder op zijn eigen manier, hun steentje bijdragen aan onze verenging.

Rond 7 uur was het al snel gezellig druk in de kantine. Het weer was een beetje minder geworden, maar in de kantine en onder het terras was het prima vertoeven. De eersten starten met een bakje koffie of thee, maar daarna werd al snel overgeschakeld naar een glaasje fris, een wijntje of een pilsje. Niet veel later werden de branders onder de bbq’s  ontstoken, want alle vrijwilligers werden op deze vrijwilligersavond getrakteerd op een lekker stukje vlees zoals een stukje kip, speklappen, spare-ribjes en verschillende spiezen, aangevuld met een aantal lekkere salades, stokbrood en sausjes, perfect verzorgd door gildeslager Marcel Pijnenburg uit Gilze. De aanwezige lieten het zich lekker smaken.

Rond een uur of negen pakte de voorzitter Sjak Bink de microfoon om een woordje tot de aanwezigen te richten. Zoals ieder jaar waren er namelijk een aantal vrijwilligers die besloten hadden plaats te maken voor anderen of in een andere functie verder gaan. Middels een kort verhaaltje werden de vrijwilligers terecht in het zonnetje gezet en kregen zij als dank voor hun inzet de afgelopen jaren een bosje bloemen, een flesje bier of een kadobon overhandigt.

Een bijzonder woord van dank was er voor Frans Dröge. Frans was vorig seizoen gestopt als leider en scheidsrechter maar was vorig jaar verhinderd met de vrijwilligersavond. Maar liefst 13 jaar was Frans leider van Molenschot 3 geweest en heeft ook heel wat jeugd- en seniorenwedstrijden gefloten. Hij heeft zich al die jaren enorm ingezet voor onze vereniging, dus meer dan terecht sprak Sjak zijn waardering uit voor Frans. Qua resultaten heeft Frans in al die jaren van alles meegemaakt. Van een schamele 1 punt naar een derde plaats in de competitie met 40 punten. Als dank kreeg Frans een paar lekkere pilsjes mee en een kadobon. Voor zijn vrouw Patricia was er een mooi bosje bloemen. Frans nogmaals van harte bedankt voor jouw inzet de afgelopen decenia voor onze voetbalclub!!!

Een tweede persoon die bijzonder bedankt werd was onze hoofdtrainer Lorenzo. Na drie jaar hoofdtrainerschap was het tijd voor een nieuwe stap. Lorenzo heeft deze gevonden bij Boeimeer waar hij het nieuw te vormen zaterdag eerste elftal zal gaan coachen. Als herinnering aan de drie mooie seizoenen waarin een, voor Molenschot, ongekend aantal punten bij elkaar is gevoetbald kreeg Lorenzo een ingelijst shirt van v.v. Molenschot kado. Tevens kreeg hij de eerste seizoenkaart voor het nieuwe seizoen uitgereikt. Als hij op zaterdag hoofdtrainer is, kan hij mooi op zondag bij het eerste komen kijken.

Na de mooie woorden van Sjak ging de muziek weer aan, de spreekwoordelijke tap ging weer open en er werd onderling nog gezellig nagekletst over het afgelopen seizoen. Hoe later het werd hoe meer de muziek klonk. De bbq werd nog een keer opgestookt om het nog overgebleven vlees op de juiste temperatuur te krijgen om het lekker nog op te eten. Vervolgens gingen langzaam aan de verschillene vrijwilligers vervolgens huiswaarts. Te voet, op de fiets, met de fiets aan de hand of in welke vorm dan ook. De laatste aanwezigen gaven onder leiding van die-hard Cor Erkeland de wc’s en de bar nog een nat doekje en ruimde de laatste rommel op en voor de laatste keer werd er gedronken op het afgelopen voetbalseizoen en konden we terugkijken op weer een geslaagde vrijwilligersavond.

Hopelijk hebben al de aanwezige vrijwilligers van v.v. Molenschot een gezellige avond beleeft, want dankzij deze vrijwilligers kunnen we onze voetbalvereniging draaiende houden.

Voor aankomend seizoen zijn een behoorlijk aantal functies reeds ingevuld, maar voor een paar functies zoeken we nog wel nieuwe vrijwilligers. Wil jij je ook als vrijwilliger inzetten voor v.v. Molenschot, kijk dan eens op onze website www.vvmolenschot.nl. Onder “overigen” en dan “wordt vrijwilliger van v.v. Molenschot” vind je een totaal overzicht van activiteiten waar we nog vrijwilligers voor zoeken. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@vvmolenschot.nl voor meer info.

Alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet het afgelopen seizoen en op naar het nieuwe voetbalseizoen!!!

Bestuur v.v. Molenschot