SVM en v.v. Molenschot lopen warm voor WANDELVOETBAL!!!!

Wat is wandelvoetbal?

Wandelvoetbal is voetbal voor 55-plussers. U zult denken: Wandelvoetbal? Ik ben toch niet gek! Ik fiets nog, wandel regelmatig een flink stuk en nu WANDELVOETBAL ?? Tegen de jeugd wordt vaak gezegd “Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!” Maar dat geldt ook voor senioren. Voor zowel vrouwen als mannen. Bij wandelvoetbal gaat het niet om slidings maken, een correcte tackel uit te voeren of de tegenstander voorbij te sprinten. NEE!! Bij wandelvoetbal gaat het om bewegen, om evenwicht en dan op het niveau dat je aankunt. Bij wandelvoetbal gaat het zeer zeker ook om het onderlinge sociale contact en gezellig bezig zijn. Wandelvoetbal is inmiddels “volwassen” en wordt al veel gespeeld in Nederland en buitenland. In het noorden van het land zijn er heuse wandelvoetbal competities.

Hoe wordt wandelvoetbal gespeeld?

Wandelvoetbal wordt gespeeld met 5 of 6-tallen op een kwart veld met kleine doeltjes zonder keeper. Er is geen lichamelijk contact en slidings zijn verboden, rennen mag niet en de bal mag niet boven de heuphoogte komen. En dat samen gezellig bezig zijn gebeurt allemaal in wandeltempo. Wandelvoetbal laat iedereen naar eigen kunnen sporten, met voetballen als hoofdmoot.Voorafgaand aan het spel is er eerst gezamenlijk koffie/thee drinken, gevolgd door een gepaste opwarming van de spieren en balvaardigheidstrainingen. Het is een gedoseerde inspanning, met verantwoorde belasting van je spieren en gewrichten voordat wordt overgegaan tot het spelen van 2 korte wedstrijdhelften.

In heel wat opzichten lijkt wandelvoetbal op het “echte” voetbalspelletje: passenspel, tactiek, teamspirit … en een echt doel! Naast het spelplezier win je een “wedstrijd” ook door een goede balcirculatie, een slim positiespel en ploeggeest. Zowel je fysieke als je mentale paraatheid varen er wel bij!

Voor wie is wandelvoetbal bedoeld?

Wandelvoetbal is begonnen in 2011 door “oud” voetballers die graag nog een balletje wilden trappen. Wandelvoetbal is zonder meer voor iedereen. Dus ook voor niet-voetballers, die graag gezellig en actief bezig willen zijn. Ook zij kunnen zeker hieraan meedoen. Wandelvoetbal is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Er kan in gemengde teams worden getraind/gespeeld. Je hoeft om te beginnen geen lid te zijn van v.v. Molenschot of van de SVM en je hoeft niet in Molenschot te wonen. Dus: Iedereen is van harte welkom om mee te komen doen!!!

Waar vindt dit plaats?

Wandelvoetbal wordt gespeeld op het voetbalveld van v.v. Molenschot. Gestart wordt met een bakje koffie of thee in de kantine van v.v. Molenschot.

Wanneer?

Het idee is om Wandelvoetbal in Molenschot te starten in de 2e helft van september 2020, uiteraard bij voldoende belangstelling en aanmeldingen. Er wordt nu gedacht aan: iedere woensdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur (inclusief koffie/thee drinken). Komt een ander tijdstip beter gelegen, dan kan bij voldoende belangstelling daarvoor worden gekozen. U kunt dat aangeven bij de aanmelding

Kosten?

In de opstart van de eerste maand mag je gratis deelnemen. Bij voldoende belangstelling worden samen verdere afspraken gemaakt. Naar verwachting zal dan vervolgens een kleine bijdrage gevraagd worden voor het gebruik van het veld en het materiaal en voor het bakje koffie of thee. Als we zijn opgestart is uiteraard een vrijblijvend bezoek aan de training mogelijk.

Coronaproof?

Alle gangbare geldende regels rondom de Corona zullen gelden voor de veiligheid van alle spelers en willen uiteraard onnodig risico vermijden.

Zijn er nog vragen?

Voor verdere vragen of informatie kun contact opnemen met: Ria Oostvogels (telefoon 0161-225613/06-30802778) of Ad Kemperman (telefoon 06-51045877) van SVM of Joppe Leenaars (telefoon 06-27136598) van vv Molenschot.

Aanmelden voor deelname/interesse U kunt zich aanmelden bij Ad Kemperman, telefonisch of per mail naar kemperman5124@gmail.com Graag daarbij aangeven of u op de woensdagochtend kunt en/of andere dagen/tijdstippen ook kunt.

WANDELVOETBAL, OOK ECHT IETS VOOR JOU!!!!!